Mjölksyrade grönsaker


Mjölksyrade grönsaker är ingen ny ”fluga” utan det är ett gammalt sätt att förvara grönsaker för längre hållbarhet.

Nu har man kommit på att det faktiskt är väldigt nyttigt också.

Mjölksyrade grönsaker återställer tarmfloran – läs mer på Zarahs sida – samt är extra basbildande. Bra om du är sur 😉 Läs mer på Blueberrys sida

Man kan lätt göra en egen burk med mjölksyrade grönsaker men jag har köpt en burk på Coop i Storvik – de har för övrigt ett stort sortiment av Krav-märkt och ekologiskt.

Eller så var det den burken jag köpte på Diléns saluhall i Valbo – de säljer också ekologiskt samt närproducerat. En fantastisk liten butik. Ska man äta kött så kan man åtminstone välja kött där djuren har haft det bra innan – och där de inte behöver vara fullproppade med antibiotika för att de står så tätt och alla sjukdomar sprids…

Ja det blev en liten parentes från mjölksyrade grönsaker… 🙂

Prova vettja – det är lite speciell smak – men man vänjer sig efter ett tag 😉 Nu tar jag alltid lite mjölksyrade grönsaker till maten.

 

6 reaktioner till “Mjölksyrade grönsaker

 1. Jag måste verkligen besöka Dihléns! Tänk att det inte blivit av än. Dåligt…
  Hoppas att vattnet hinner bli varmare till Vansbro! Det är nu till helgen va? Jag skulle egentligen ha simmat först halva, sedan Tjejsimmet – men fick sälja p g a sköldkörteln. Tar nya tag till Lidingöhalvan igen. Lycka till med simningen! Sedan Lidingöloppet kvar bara väl?!

  1. Ja Dihléns är väl värt ett besök! Tråkigt med sköldkörteln :/ Jag har också problem med min – undrar vad det beror på att så många har problem? Det verkar inte bli varmare i vattnet till helgen…brr..

 2. Hejsan 🙂 Läste nyss ditt inlägg om att ditt ph indiktator test.
  Har också testat mig och är utan tvivel försurad.
  Tänkte höra med dig om du tar några tillskott so. Tex magnesium/ kalcium? Det ska nämligen hjälpa till att basa kroppen har jag hört. Tänkte själv börja Magnesium-Kalcium, 80/40 mg för att se om det gör nån skillnad samt har jag en del värk som det även sägs kunna påverka. Hur har det annars gått för dig? Har du blivit mer basisk? Har bikarbonatet hjälpt något mer? Något jag också kanske bör testa. Tar du ett glas var dag?

  1. Jag tar inga andra tillskott men jag har läst att Ph-kalk innehåller Magnesium och Kalcium så det är nog inte så tokigt. Jag kom upp i grönt (alltså basiskt) efter att ha tagit bikarbonat i drygt en vecka, drack även gröna juicer vid ett par tillfällen. Nu har jag haft uppehåll från bikarbonatet – och är tillbaka på surt igen…suck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s