Yogahelg


I helgen har jag fått en rejäl dos yoga. Det har varit underbart.

På lördagen var jag med på en workshop ”Yinyoga för smidigare ben” med Sofie Ringsten på Happy Buddha

Det var riktigt härligt. Kändes som att jag fick nya tips och inspiration. Sofie var en duktig tjej med förmåga att dela med sig av sitt kunnande.

 

På söndagen var jag med på Inspirationsdag med Yoga och Ayurveda på Clarion Elements SPA

Först ut var Karin Björkegren Jones som körde ett  yogapass med knipövningar. Riktigt bra tyckte jag och jag ska försöka komma ihåg att knipa – ofta.

Efter passet skulle Karin sitta i intervjustolen och svara på frågor om yogans betydelse under hennes cancer. Det hade varit intressant – men samtidigt var det föreläsning om  mediyoga och metoden MIMY med Sara Emilionie. Jag blev kvar på den och jag tyckte att det var väldigt intressant. 15 min om dagen borde alla människor ha tid att meditera och göra de enkla övningarna som Sara visade oss. Fokus på andningen.

Nästa pass var Ashtangayoga men där gav jag upp efter 5 min. Jag tror inte att Ashtanga är min grej. Passade på att köpa en smörgås och te istället.

Nackdelen med inspirationsdagen var att det inte fanns några pauser inlagda – så om man ville äta så missade man ju något.

Efter min fikapaus var jag med på ännu en föreläsning – denna gång var det Eva Sanner som redde ut de grundläggande begreppen inom Ayurveda.

Ännu ett efterlängtat Yinyogapass denna helg 😉 Denna gång med AnneSophie Sjöblom. Några nya positioner fick jag lära mig och Yinyoga är verkligen en favorit! 🙂

Sist på dagen blev det ännu en föreläsning med den riktigt rolige Johan Ljungsberg. Tyvärr för honom så var de flesta så trötta så det var nog som att prata med ett gäng fårskallar 😉

 

Förutom yoga hann vi med att äta god mat (och efterrätt) och ha riktigt trevligt i huvudstaden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s