Blåslagen


Jakten på snön fortsätter….Vi har faktiskt hittat lite snö i Falun. De har konstsnö och vanlig snö vid Lugnet och vi har varit där och åkt 2 dagar nu.

Tänk vad vi bor bra i lilla Torsåker. Mitt emellan två jättefina anläggningar med både sommar och vinteraktiviteter. Dels Högbo i Sandviken och sedan Lugnet i Falun 🙂

I vår kan vi åka MTB istället för skidor där också 😉

Som sagt så åkte vi till Lugnet i måndags för att se om det fanns några spår. Glädjen var total när vi såg snön 😉 På med skidorna och – inget fäste – kämpade på ändå och skrapade ihop några kilometer.

Igår var det dags igen och nu hade vi vallat för runt -1 som det ju var igår. Förväntansfullt hoppade vi på skidorna…Men inget fäste nu heller. Jag var påväg att kliva av skidorna, bryta av dem på mitten och slänga dem åt skogen. Fy vad det är trist att åka skidor när man inte har fäste 😦

Bet ihop ändå och åkte vidare. Kom in på slingan med natursnö och där slog det tvärstopp! Åkte några meter till mot en backe men det var stopp och jag vurpade.

Vi fick åka tillbaka till slingan med konstsnö och nöta runt, runt där. Konstigt att det kan vara så olika på snö..

Sista varvet (som man ju aldrig ska åka) så skulle vi ner för sista (rätt så) stora backen och precis när jag börjar glida nerför så ser jag hur en pojke har ramlat längre ner. Jag får panik och vet inte vad jag ska göra. Spåren är rätt så bra så jag kan inte utan vidare ploga. Jag sätter mig på huk och ropar NEJ, NEJ, NEJ….AKTA! Innan jag drar rätt in i den paralyserade pojken som ligger med stavar och skidor rätt över spåret. Jag vurpar såklart och slår i rejält. Stakar sedan därifrån arg som ett bi för att pojkstackaren inte hade vett att flytta sig….

Nu har jag lite dåligt samvete – jag frågade ju inte ens hur det gick för honom, han kanske hade gjort illa sig. Förlåt stackars pojke som hade ramlat….

Efter den vurpan var det färdigåkt och vi fick ihop 9 km. Där vi gick på skidor i uppförsbackarna och sedan var det en del stakträning och träning i att åka nerför….hmm…

Nu sitter jag och letar boende till nästa helg. Lite sent påtänkt…men när jag har åkt TjejVasan och HalvVasan så har det ju räckt att åka upp samma dag. Nu blir det ju väldans tidigt att åka hemifrån på morgonen och ända upp till Sälen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s