Kinesiotejp


Tidigare har jag hört talas om Kinesiotejp i samband med träning. T ex vid löparknä. Jag har aldrig provat men tänkt att jag ska prova…
För ett tag sedan var jag på återbesök hos sjukgymnasten efter min operation. Hon frågade hur det fungerade och jag sa att det som förvånar mig är att operationsärret stramar och gör ont så pass lång tid efter operationen (6 mån) Jag kan vakna på natten av att det stramar i ärret.
– Om du vill kan vi prova att tejpa med Kinesiotejp, sa hon.
Okej, tänkte jag…Prova går väl alltid…

Första natten med tejpen så sov jag som en stock och jag har inte känt något i ärret sedan dess. Idag har jag varit till henne för att sätta på en ny tejpbit och i går natt sov jag utan tejp. Vad tror ni hände? Jo, jag vaknade av att ärret stramade.
Det fungerar med andra ord väldigt bra! Iallafall för mig.

Så därför tipsar jag om det – utifall någon annan har ett stramande operationsärr – prova Kinesiotejp.

Jag kommer absolut att prova det på mitt löparknä också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s