Skidpyssel


Efter att ha åkt två gånger på mina nya skidor och konstaterat att glidet är uselt och dessutom verkar inte bindningarna riktigt inställda…Plattan för hälen var liksom för långt bak…Så åkte jag tillbaka till affären där vi köpt skidorna och frågade. Bindningarna var helt klart inte inställda efter mig eller efter pjäxorna, så killen i affären ställde in dem men skickade med en nyckel så att jag kunde prova att ställa om dem själv. Om man flyttar bak den främre delen där pjäxan sitter fast så kan man få bättre glid.

Vi flyttade bak den delen ett hack för att testa – och Janne och jag åkte en tur på Storsjön och jag tycker att jag hade bättre glid. Visserligen var spåren och snön helt annorlunda mot de två andra gångerna som jag åkte – men jag hoppas att jag är på rätt väg med inställningarna av bindningarna. Kanske att jag testar att flytta dem ännu ett hack bakåt…nackdelen blir ju att fästet blir sämre.

Tyvärr har jag blivit förkyld men jag kurerar mig allt jag kan – för nu är det bara 1 månad kvar innan loppet…. :0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s