Koh Kho Khao


Nu är vi hemma igen efter två fantastiska veckor i Thailand.

Jag har länge velat åka till Thailand och just nu passade det väldigt bra – och jag är glad för att vi kom iväg.

Thailand är verkligen fantastiskt! – underbara människor – varmt – god mat – total avkoppling

Koh Kho Khao är en liten ö som ligger ca 3 mil norr om Khao Lak. Det finns en handfull hotell och restauranger på ön. Vill man ha liv och rörelse, shopping och party så är detta helt fel ö 😉

Vi ville ha semester och för oss passade det lugna tempot perfekt.

För att ta sig till ön så åker man longtailbåt för 20 bath, det tar ca 10 min.

IMG_1698
Longtailbåt Koh Kho Khao

 

 

De första dagarna låg vi på stranden och bara njöt av solen och värmen och det varma havet (som inte svalkade ett dugg).

På Nyårsaftonen fick vi nyårsbuffe´på hotellet och det var riktigt bra. Kvällen avslutades med ett enormt fyrverkeri och de anställda sa att chefen för hotellet hade kostat på fyrverkerier för 200 000 bath.

Det nya året startade vi med att hyra en moped och ta oss längst upp på öns norra spets. Där fanns en strand som heter Sunset beach. Otroligt fint men inte en människa…Vi låg längst ut ett tag och solade innan vi gick tillbaka till mopeden.

IMG_1564
Longtailbåt Koh Kho Khao

 

 

Påväg tillbaka tog vi öns tre geocacher

The Japanese Airfield

The Ancient City

Welcome to Koh Kho Khao

Under vår tid på ön hann vi också med att åka på två utflykter.

Den första gick till Surin Island för snorkling. Det var första gången som jag snorklade – och det var en upplevelse. Vi gjorde tre stopp för snorkling och vid första stoppet undrade jag vad jag hade gett mig in på..Jag tyckte inte att jag kunde andas i det lilla röret och det läkte in vatten i cyklopet…Andra stoppet gick det lite bättre…Och på det sista stoppet var det helt underbart. Jag kunde ligga avslappnad i vattnet och bara titta på korallerna och alla vackra fiskar. Synd att jag inte hade en undervattenskamera så att jag kunde dela med mig av hur fint det var.

På snorklingsutflykten gjorde vi även ett stopp i en by (som jag  inte kommer ihåg namnet på…) Byn hade drygt 200 invånare och de kunde jämföras med våra samer. När Tsunamin kom så förstod de att något var fel med havet när de såg att vattnet drog sig utåt, så alla i byn tog sig upp i bergen och de klarade sig.

IMG_1595
Longtailbåt Koh Kho Khao

 

IMG_1597
Longtailbåt Koh Kho Khao

 

 

Vi gjorde även ett stopp vid Mu Ko Nationalpark där vi såg en flygande lemur i ett träd. Några av de som var med på utflykten skulle övernatta i tält i Mu Ko.

Nästa utflykt gjorde vi till James Bond Island – mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s