Äntligen!


Hela den här sommaren har varit en enda lång väntan. Från dagen då jag bokade kontrollen på bröstmottagningen till igår. Först väntan på att få komma på kontroll, sedan väntan på beskedet, väntan på operationen, väntan på återbesöket och besked om hur allvarligt det kunde tänkas vara.

Igår var det dags för återbesök – två timmar var avsatt – och det började med information av lymfterapeut – och sedan sjukgymnast – och sedan kom två läkare och en sköterska in. De såg gravallvarliga ut och jag förberedde mig på det värsta….Men de berättade att hela tumören kunde avlägsnas vid operationen och att det inte hade spridit sig vidare till körtlarna. Dessutom var tumören av en ”snällare” variant så ingen cellgiftsbehandling behövs. Jag satt bara och väntade på att de skulle säga: MEN…

Men det gjorde de tack och lov inte 🙂 Jag är så lycklig!

Självklart är jag ju inte friskförklarad – men prognosen ser positiv ut.

Strålbehandling och medicinering kommer det att bli men det känns inte som något hemskt.

Äntligen är ovissheten över och nu längtar jag efter att börja träna igen. Just nu är jag förkyld så jag får vänta några dagar till men jag försöker att yoga lite i alla fall.

Har surfat runt lite och läst om bröstcancer (nu vågar jag det – bröstsköterskan rekommenderade mig att inte göra det, för det finns så många olika berättelser och det är bara dumt att jaga upp sig i onödan) för jag vill ju få reda på hur jag kunde drabbas. Jag hade förstått om jag var storrökare, åt bara skräpmat och aldrig motionerade….men jag kan inte hitta någon riskfaktor som jag uppfyller…

Jag har även läst boken ”Crazy Sexy Diet”. Den är skriven av Kris Carr som diagnostiserades med obotlig cancer när hon var 31 år. Hon lade om hela sin kost och hon mår mycket bättre idag. Den går ut på att förnya och reparera kroppen med raw food, gröna drinkar och smoothies. Den innehåller också en 21-dagars reningskur som jag kommer att prova på så fort jag känner mig ”redo”.

Jag hade tänkt att börja i måndags men det är svårt att göra så stora förändringar på en gång…

Jag har i alla fall slutat med kaffe för det sägs vara en av de saker som försurar kroppen. MEN jag såg precis denna artikel så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra… Kaffe mot återfall i bröstcancer

Någonting måste jag ju ändra på för att inte ”åka dit igen”. Men motion är i alla fall bra så det fortsätter jag med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s