MTB och lite geocaching


Lördagens MTB-tur var tänkt att bli av det lite mer ”planerade” slaget. Jag brukar alltid annars bara cykla dit näsan pekar – och det brukar oftast bli bra 😉 Nu hade jag kollat ut en tur i förväg på kartan.

Planen var grusväg och lite stig som skulle ta oss till Vibyhyttan. Kastade oss iväg i hettan och det började bra med grusväg uppför – det fanns en del vägval att göra och med kartbilden i färskt minne så trampade vi på…Det gick uppför och uppför – men det är ju bra träning – det är ju ingen träning att susa nerför hela tiden 😉

Helt plötsligt kommer vi ut på samma grusväg som vi kom ifrån…Helt snurrigt kändes det – vi var säkra på att vi var någon helt annanstans 🙂 Valde en annan väg och efter ett tag var det som att cykla på ett klapperstensfält – stora stenar på hela vägen. Efter att ha skakat fram på den vägen en bra bit kom vi till en vändplan….och en sjö…Kollade kartan på mobilen och det visade sig att vi var vid Sälgsjön…Helt ”fel” med tanke på vart vi skulle 😉 Kollade klockan och såg att vi varit ute nästan 1 timme så då cyklade vi hem.

Nästa tur blir utan att titta på kartan först 😀

Eftermiddagen ägnades åt lite trevlig geocaching runt Horndal.

Morfars ort som var en gruva mitt ute i ”ingenstans” var en väldigt fin plats med en spegelblank tjärn alldeles brevid. Det var väldigt lockande att ta ett dopp – men eftersom man inte kunde se botten så vågade jag inte.

Horndals Bruk var en favorit på dagens tur – trots att vi inte kunde hitta cachen. Jag gillar gamla miljöer som denna – med lite ruiner kvar. Här klängde vi runt länge och letade men gav tillslut upp. Det kan tänkas att vi hade räknat fel på något steg – men vi kommer tillbaka och tar den en annan dag 😉

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s