”Ny-Premiär” för hybriden…


Igår hade jag fixardag med cyklarna. Jag skruvade bort de läskiga pedalerna (som man klickar fast fötterna i) på hybriden och sedan skruvade jag bort pedalerna på MTB och satte dem på hybriden. Hittade en gammal cykel i stallet så de pedalerna tog jag till MTB. Ja många pedaler blev det 😉

Men nu har jag helt vanliga pedaler på både MTB och hybrid. Sedan skruvade jag dit vätskehållare på hybriden.

Så var det då dags för en provtur på hybriden. Cyklade mot Hoo för att svänga förbi svärföräldrarna och kika på deras internet som inte fungerade. Ett kort stopp blev det där – passade även på att sänka styret med ca 1 dm (!) Jag måste ha cyklat helt upprätt förra året på HalvVättern (inte konstigt att vinden var så jobbig 😉 )

Cyklade sedan vidare mot vackra Gammelstilla. Det kändes tungt och motigt, växlarna var ”konstiga” antingen jättetunga eller för lätta :/ Positionen på cykeln kändes inte bra – det var för kort mellan sadel och styre.

När jag cyklar på min MTB är jag mer framåtlutad och hamnar längre bak på sadeln. Jag känner då att jag får mer kraft i tramptagen. Nu när jag satt långt fram så kändes det genast jobbigt i låren och jag tyckte att jag trampade och trampade men inte kom någon vart…Kändes nästan som om bromsarna låg i.

Tyckte inte heller att det var något rull i cykeln…Nä det var inte mycket som var bra alls. Jag tänkte ett tag att jag nog cyklar på min MTB runt Vättern istället….

Googlade lite info om cyklarna och såg att MTB:en faktiskt är lättare än hybriden…Jag var säker på att det var tvärtom. Min MTB väger 12,7 kg och hybriden 14 kg…

När jag kom hem så försökte jag titta om bromsarna låg i – men det såg inte ut så. Tänkte även flytta bak sadeln lite – men det verkar som om den är tillbakadragen till max. Antagligen skulle jag behöva en storlek större på ramen. Jag tror att man kan byta stången som styret sitter i till en lite längre så att styret kommer fram en bit – vi får se hur jag gör. Det kanske är ovana just nu. Jag kommer ihåg när jag köpte MTB:en då tyckte jag att styret var alldeles för långt fram..

Idag var planen att cykla till Årsunda för att titta när sonen kör folkrace – men jag tar bilen istället. Det blir så svårt att balansera fikakorgen på styret 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s