”Trädgårdsdag”


Idag hade mannen planerat trädgårdsdag. Det är för mig grilla korv/lax till lunch, dricka kaffe i solen…spatsera omkring och dra undan någon torr kvist här och där…Dricka mer kaffe och ja – ha det underbart och härligt på en ledig dag helt enkelt…

Enligt honom är det att slita som en galning med att klippa häckar/buskar, rensa bort alla vissna blommor/ogräs – precis allt på en gång. Medan mannen slet med allt han hade planerat så plockade jag fram grillen och grillade halloumi, korv och super-duper god lax i foliepaket.

Jag kan inte äta korv längre efter att ha hört en historia från en korvfabrik…Vet inte om det är en skröna men det var så äckligt så jag kan bara inte äta korv mer.

Den som vill fortsätta att äta korv – sluta att läsa här – vill du aldrig mer äta korv – läs vidare.

Det var en inhyrd firma som var på en korvfabrik för att göra ett jobb. På morgonen när alla började trilla in på fabriken och man skulle köra igång ”korv-kvarnarna” som maler geggan som ska bli korv så hörde de att det sprang runt råttor maskinerna….Men ingen brydde sig om att få ut råttorna utan man körde bara igång….URK! Jag kan aldrig mer äta korv!

Så när mannen och sonen käkade korv för glatta livet så gjorde jag ett smaskigt fiskpaket till grillen.

Purjolök och tomater i botten, lax, en klick smör, flingsalt och massor av dill. Tog inte mycket längre tid att få färdigt än korvarna. Jättegott!

Sedan plockade jag och sonen upp en ful damm som vi har haft i trädgården några år som i min fantasi skulle bli så tjusig – men som bara samlade löv och vattnet blev lortigt och luktade illa….

Trädgårdsdagen är över och nu väntar god middag på Högbo Brukshotell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s