Träningsvärk deluxe


Idag har jag riktigt härlig träningsvärk.

Det är Marres förtjänst – hon hade i söndags satt ihop ett underbart och jobbigt B-Fit pass (ett crossfit inspirerat pass) Den träningen passar mig så bra. Bara att koppla bort hjärnan och köra järnet i de sekunder som man ska – sedan vila – sedan köra – sedan vila…Det går liksom inte att ta det lugnt. Dessutom är övningarna roliga – får mig att tänka på låg och mellanstadiets raster 😉  T ex hoppa hopprep – fast då hoppade man ju en hel rast utan att bli trött – behövdes ingen tabata för att få lite vila.

AeroStep (där träningen går av stapeln) håller faktiskt till i min gamla låg- och mellanstadieskola – i gympasalen. Där spinningrummet är nu där hämtade man ut sina rastgrejer; hopprep, twistband, bollar och annat som man ville hålla på med på rasten. Dessutom fanns det klätterställningar ute – dels vanliga raka som man hängde knäveck i (också hur länge som helst utan att vila) och sedan böjda som vi gick armgång i och hade ”turneringar” – man gick armgång till mitten och sedan skulle man snabbare än motståndaren kasta upp benen och knipa tag om midjan på den andra för att få den att trilla ner. Vi hade ju grym träning på rasterna 🙂 Inte konstigt att det nästan inte fanns överviktiga barn på den tiden – trots att vi drack röd mjölk i skolan! 😀

Jag står och hänger vid gamla Högtomtaskolan och väntar på att det ska ringa in.
Jag står och hänger vid gamla Högtomtaskolan och väntar på att det ska ringa in.

 

I gympasalen fanns ju ribbstolar, bommar och rep – synd att de inte är kvar – då hade vi ju kunnat klättra som galningar i rep på Marres B-Fit pass 😉 Frågan är om jag skulle orka upp? Jag väger ju en hel del mer idag än jag gjorde i mellanstadiet 😉

Andra övningar som vi gjorde i söndags var; ”spurta allt du kan”, ”hoppa jämfota så långt du kan”, ”upp-hopp”, ”hoppa upp och ner på en låda” (har glömt vad det egentligen heter), vi tränade även lite extra på thrusters och det kändes i mina ben igår på BodyPumpen….Jag fegade lite på benlåtarna men utmanade mig på bröst och triceps. Idag blir det bara långpromenad med hundarna och sedan ska jag och bästa syrrorna åka och heja på Brynäs som möter AIK. Innan den ordinarie matchen kommer Brynäs och AIK oldtimers att spela – och då kommer vi bland annat att få se legenden Börje Salming 😉

Heja Brynäs!

En reaktion till “Träningsvärk deluxe

  1. Men vilken härlig nostalgitripp! Sitter här och småler fånigt och tänker tillbaka på armgången, jisses vad starka vi var då! Nu orkar jag knappt hänga rätt upp och ner. Och herren på täppan på alla stora snöhögar! Det var tider det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s