Midnattsloppet


Igår sprang jag Midnattsloppet i Stockholm. Det är ett roligt mil-lopp med grym stämning och häftigast var Nike Hill Runner – ett sprintlopp i början av den jobbigaste kräkbacken vid Sofia kyrka. Jag hade inte föranmält mig för jag visste att jag inte skulle orka spurta 100 m där eftersom det är jobbigaste delen av banan 😉 Men själva konceptet var bra och fast jag inte hade föranmält mig så såg jag ju tiden på mitt resultat sedan.

Hursom så är jag nöjd. Jag åkte dit rätt opepp, ”o-tränad” (vad gäller löpning i alla fall) och tänkte att jag mest skulle se det som lite extra löpträning inför nästa helg. Jag har sprungit Midnattsloppet en gång tidigare och då sprang jag på 1:03. Igår sprang jag på 58:27 så det är jag nöjd med. Jag gick upp för båda branta backarna och jag stannade vid båda vätskekontrollerna så tiden är absolut helt OK 🙂

Ett tips till mig själv: Jag ska inte lassa in en jätteportion med souvlaki, bulgur och tzatziki 2 timmar innan start!! Den portionen guppade runt i min hals hela loppet och ett tag var jag säker på att jag skulle kräkas. Jag vägde fördelar/nackdelar med att kräkas bland publiken eller bland löparna och det var tur att jag slapp praktisera vilket som hade blivit minst populärt. Anledningen till detta korkade misstag var att vi varit på folkrace med sonen hela dagen och sedan när han kört färdigt kastade vi oss i bilen för att åka ner till Stockholm. Vi åt inte efter vägen för vi siktade på att hinna äta med Camilla, Anders och deras löparkompisar samt att jag ville ner och hämta mitt startkit så snabbt som möjligt som snälla Cissi hade hämtat ut åt mig. Nu har jag lärt mig en läxa, och jag var mätt långt efter loppet. Annars brukar man ju kunna bli hungrig efter, eller åtminstone sugen på en iskall öl i värmen….men jag fick inte i mig någonting :/

Det lurigaste med Midnattsloppet är det långa upploppet. Man ser mål långt där framme men man orkar ju inte kuta järnet hela vägen. Precis innan mål var det en som föll ihop snett framför mig och det blev lite kaos där ett tag. Väldigt otäckt tyckte jag att det var eftersom 2 stycken faktiskt dog när jag var med förra gången. Jag hoppas att det gick bra med personen i fråga.

Imorse var det upp tidigt och iväg hemåt igen för att heja på sonen som körde dag 2 på folkrace i Årsunda.

En reaktion till “Midnattsloppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s