Vätskeryggsäck


Vilken djungel det är att leta rätt rygga….
Jag beställde en som jag tyckte såg bra ut från en webshop – som tur var kom den inte.

Det var en Camelbak Annadel (damvarianten av Fairfax). Jag trodde från början att det skulle gå att stoppa i lite grejor i den men när jag såg en liknande live idag så var jag glad att Annadel inte kom.
Jag provade alla Camelbak som fanns på Naturkompaniet i Gävle samt alla andra ryggor som jag kunde hitta på sportaffärerna runt Gävle. Ingen satt bra eller var skön eller tillräckligt stor – jo förresten Camelbak Marathoner Vest satt jättebra men det fanns inte så mycket plats för packning i den heller och den stora nackdelen var att den var vit/ljusgrå – hur smutsig blir inte den då?

Sedan kom jag till Cykelbyggarn i Sandviken och där hittade jag den perfekta ryggan: Camelbak M.U.L.E . Den var lagom stor och det fanns plats för att stoppa med sig lite grejer. Jag hade köpt den på en gång om det inte vore för att den var för lång för min rygg 😦
Om någon annan är sugen på en sådan så kan jag tipsa om att den finns för superbra pris hos XXL. Var nästan påväg att beställa den fast jag visste att den var för lång….

Sedan har jag suttit inne framför datorn hela dagen (fast solen skiner) och letat och kollat och läst tester och jämfört priser. Det finns en damvariant av M.U.L.E som heter L.U.X.E och en mindre variant som heter Magic. Men jag har inte hittat någon i Sverige som säljer dem och eftersom jag gärna vill hinna få den till nästa vecka när multisporttävlingen är så vågar jag inte chansa och beställa från utlandet.

Jag vill ju ha en vätskerygga som är liten, smidig, lätt och som jag kan använda både till löpning, MTB, skidor och som jag kan packa ner lite saker i.

Nu hittade jag en som jag tror på, jag har inte sett den i verkligheten så det blir en överraskning när den kommer. Den har plats för 3 l vätska, är 38 cm lång och går att stopp i lite grejer. En Camelbak Octane XCT. Jag hoppas verkligen att den kommer att passa bra och vara lika skön som M.U.L.E. De andra som jag provade (Classic t e x) hade jättekonstiga axelremmar, de passade verkligen inte på mig och dessutom kändes den glapp och utstående. Det kan hända att det blir annat när man fyller den med vatten men jag tyckte att det var skönt med ett band i midjan – och det fanns på Octane XCT.

3 reaktioner till “Vätskeryggsäck

  1. Hmmm, så du googlar vätskeryggor i stället för att träna? 🙂 Jag köpte en Camelbak jag också (kommer inte ihåg vad den hette men det var en 2 liters) men det finns bara en liten ficka för mobiltelefon. Sen kan man ju stoppa grejor i samma fack som vätskeblåsen men det känns inte helt OK. Vet inte heller hur jag ska fixa transport av skor mm nästa helg.

  2. Ja igår blev det faktiskt så att jag inte hann ut på min planerade löprunda för att jag satt inne vid datorn hela dagen…..Förstår faktiskt hur ”ungarna” kan fastna framför datorn. Hoppas leta rygga mer nu…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s