Vansbro Halvsim


Simningen kan sammanfattas i två ord: Kallt och nöjd.

På vägen upp var vi lite oroliga Kicki och jag…vad hade vi anmält oss till egentligen, hur skulle det gå? Båda två var opeppade, otränade (när det gäller simning) och oduktiga (vill inte skriva odugliga – men iallafall min känsla när det gäller simning är oduglig…;) )

När vi fick se bansträckningen killade det i magen – det som först verkade ”ganska enkelt” eftersom vi båda simmat Vansbro Tjejsim förut ändrades till: HJÄLP! Vad mycket längre det ser ut….

Vi hade god tid på oss och hann till och med äta innan och sedan bar det iväg till starten. Kicki hade råkat anmäla sig i fel startgrupp och skulle simma med eliten – en halvtimme innan min start.

Tittade på henne och började sedan krångla på mig våtdräkt och badmössa. Gick till startfållan som om jag var påväg till avrättning…..Gick igenom tidtagningen och då var det bara att skynda sig ner i vattnet eftersom tiden räknades. Fick en chock vad kallt det var (17.2 grader) Såg jätterolig ut när jag försökte att komma i, lyckades ta några simtag och det kalla vattnet letade sig in under våtdräkten och upp på halsen….brr….brrr…brrrrr. Efter några hundra meter kunde jag börja andas normalt och sedan gick det bra.

I Vanån fanns det gott om plats och där var vattnet lugnt och fint. Simmade på så gott det gick och vips var jag framme vid tallen som man ska runda innan man kommer ut i Dalälven. Blev väldigt paff när jag såg att det bara var 800 m kvar. Höll mig till höger och det blev genast trångt. Alla ville simma längst mot bryggan så jag hamnade bakom en ”säl” som var omöjlig att ta sig om. Tillslut laddade jag och kom om för att efter en stund hamna bakom en ny….Accepterade mitt öde och låg bakom ett tag. När jag hade 100 m kvar så simmade jag om och det var så härligt att komma över mållinjen.

Jag hade inget mål – annat än att komma i mål – så jag blev jättenöjd när jag fick mitt diplom och såg att tiden var 48:40. Hade jag fått en tid som var över 50 minuter så hade jag säkert varit lite missnöjd och tänkt att under 50 så hade det varit OK. Nu fick jag under 50 så jag är faktiskt riktigt nöjd med den tiden. Jag är ändå en riktigt usel simmare.

Nu är det bara att ladda med löpning eftersom nästa – och sista – delen i min HalvKlassiker är Lidingö 15. Före det ska jag springa Midnattsloppet och vara med på en multisporttävling.

2 reaktioner till “Vansbro Halvsim

  1. Härligt jobbat, Jessica! Visst var det kallt, brrrrr….. Då tror jag ändå att älven hann bli lite varmare till söndagens lopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s