Geocaching


Jag håller på att testa ett nytt intresse. Det började med att jag laddade ner en ny app till min mobil och sedan var jag ut första gången och testade igår i Söderhamn.

Geocaching är en ”skattjakt” kan man kalla det som finns över hela världen. Man registrerar sig på http://www.geocaching.com/ och sedan är det bara att ge sig ut och leta. Till din hjälp har du en GPS eller en smartphone med inbyggd GPS. Jag använder min iPhone och där finns en app där man får upp cache i närheten av där man är och sedan är det bara att leta.

Jag hade tänkt att jag kan kombinera det med MTB när jag ändå är ute. Imorse stack jag då iväg på MTB för det finns två cache i närheten. Själva cyklingen tog ca 30 min dit och hem men letandet tog ca 1 timme…Jag måste bli bättre på det här med karta och kompass…Även till den kommande multisporttävlingen….Planen var ju att jag skulle hitta cachen snabbt för att sedan cykla vidare. Det tog stopp direkt vid första idag – tänkte att jag provar den andra och sedan cyklar tillbaka. Tack och lov gick den bättre och jag hittade den på en gång. Cyklade tillbaka till den första men hittade inte den. Måste försöka en annan dag….. 🙂


Här är iallafall min första funna geocach 😉

När man hittar en cache så skriver man i loggboken och om man har någon liten grej att byta med så kan man ta en sak som ligger i och sedan lägga i nåt nytt. Sedan registrerar man på geocaching.com att man har hittat just den cachen. Om man har en app i mobilen så kan man registrera direkt därifrån.

 

 

 

 

 

 

 

Gårdagens cach låg vid Flygmuseet i Söderhamn men jag hittade inte den heller. Jag gick från folkracebanan med hundarna och letade men det kändes så öde och läskigt att vara där själv så jag skyndade mig därifrån.

Jag hade tänkt att jag skulle få med mannen eller åtminstone sonen på detta – men de ruskar på huvudet och tror nog att jag är tokig….Själv tycker jag att det verkar jättekul. Ni som har mindre barn än mina kan ta med dem på skattjakt också för det finns olika svårighetsgrader på de gömda ”burkarna”.

2 reaktioner till “Geocaching

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s