Träna och slipp depression


Expressen skriver idag en artikel om att dålig kondition som ung ökar risken för depression när man blir äldre.

http://www.expressen.se/halsa/trana-som-ung—och-slipp-depression/

Igår tog jag ut den svarta cykeln på en liten testrunda. Klockan var nästan 22.30 men jag var så sugen att prova så jag bytte om och kastade mig iväg. Livrädd för björnar trampade jag på som en galning på traktorvägen som leder mot Wall. Där var det stora ler- och vattenpölar så jag fick den rätta prickiga looken direkt 😉 Cyklade en liten runda med både stig, grus, lera och asfalt och testade att växla, bromsa, huka mig för grenar och trampa uppför en superjobbig backe.

Kom hem och kände mig superlycklig! Det var jätteroligt och känslan var som att susa fram i galopp genom skogen – fast jag fick ju göra jobbet själv förstås – ingen snabb häst som sprang 😉

Nu väntar jag bara på att Ida ska bli frisk och få sin cykel så att träningen kan börja på riktigt.

Träning är lyckopiller – om det hjälper för framtiden vet jag inget om – men för stunden hjälper det absolut!

2 reaktioner till “Träna och slipp depression

  1. Det lät helt underbart! Bara andan faller på igen och lysten är tillbaka ska jag också ut och susa fram i terrängen, kanske till häst, troligtvis inte på cykel, men troligen i löparsidor! 😉 (Tills dess vilar jag mig i form!) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s