Göteborgsvarvet


Nu är jag hemma efter en fantastisk helg i Göteborg. Jag och mamma bodde på Sankt Jörgen Park Resort – ett toppenhotell som jag verkligen rekommenderar. Vi åt god mat – jag testade bland annat vildsvin till förrätt, och åt en helt underbar Cremé Brulé med vinbärssorbet till efterrätt.

Lördagen ägnades åt GöteborgsVarvet och jag hade stora förväntningar och förhoppningar om att klara mitt mål som var 2:10. Första milen gick som en dans och jag kände mig pigg och snabb. Benen var lätta och det kändes inte ens jobbigt de 3 första km som det alltid annars gör när jag springer. Jag sprang på extra fort i nerförsbackarna för att tjäna in tiden som jag tappade i början när det var trångt.

Vid ca 13 km började jag känna av utsidan på höger knä men låtsades inte om det. Jag intalade mig själv att det sitter i huvudet….och jag rabblade mitt mantra som jag snappat upp på ett FreePower-pass: ”Jag är stark – Jag är fri – Jag är full av energi” Men inte ens det hjälpte. Försökte att vila knät genom att gå uppför Göta Älv-bron men blev bara ännu mer stel och öm efter det. Sprang tappert förbi Nordstan där jag hörde mamma heja och sedan vidare mot Avenyn där jag halvsprang, haltade, gick om vart annat och där supersnabba Marre ropade att hon skulle komma ikapp 😉 Gick lite till och försökte sedan att springa men det gick bara inte det gjorde så ont så att tårarna nästan kom….. :/ Gav upp och gick. Tittade på klockan och kände mig så besviken.

Hoppade på första bästa spårvagn för att möta upp mamma på stan. Naturligtvis var det fel spårvagn så efter att par hållplatser var det bara att byta och ta en annan, hittade efter mycket om och men mamma vid Brunnsparken och vi tog bussen tillbaka till hotellet.

Efter en varm skön dusch, en underbar middag, ett par glas vin så kunde jag känna mig någorlunda nöjd. Jag förbättrade trots allt tiden från förra året – trots att jag gick så mycket. Men riktigt nöjd är jag absolut inte. Försöker att se nöjd ut på kortet med medaljen 😉

20120514-203646.jpg
Underbara Sankt Jörgen Park

20120514-203656.jpg
Ola-Conny från Ullared stog i samma startgrupp som mig 😉 Smygfotade honom… 😉

20120514-203723.jpg
Glad mamma och god middag

20120514-203745.jpg
Vildsvin i en liten glasburk till förrätt

20120514-203751.jpg
Långt därnere låg baren – men dit var inte vi.
Stupade i säng på fredag kväll efter en lång resa och shopping i Ullared.
Stupade i säng på lördagen också…

På söndagen var vi på SPA på förmiddagen innan vi åkte hem. Det är det bästa SPA jag har varit på. Hur mysigt som helst. Man får en liten korg med produkter och en lapp med ”instruktioner” sedan är det bara att gå runt och njuta bland pooler, bastu, fotbad, tehus, vaggande sängar och allt annat som finns. Det gjorde susen för mitt stela onda knä.

6 reaktioner till “Göteborgsvarvet

  1. DEt var ett bra genomfört lopp men trist med knäet, jag trodde också bara du intalade dig det när det blir jobbigt 😉

  2. Ja jag kan ju vara lite bekväm ibland – men jag hade koll på klockan hela tiden den här gången och var verkligen taggad. Såg efter 15 km att jag nog skulle klara det så det kändes jäkligt trist.

  3. Superbra, lite stretch på knät så kommer du att bli supersnabb till nästa år. Kolla gärna in: http://blogg.piggelina.se/2010/09/lparkn/
    Jag hade problem med löparknä i början när jag sprang men jag körde stretch nr3 på länken ovan och har i princip aldrig problem med detta längre.
    Du ska absolut vara nöjd med att genomfört varvet på en superbra tid!

  4. Vad trist! Tänkte jag skulle ge dig lite extra bränsle när jag jagade dig på Avenyn, trodde aldrig jag skulle komma i kapp på riktigt. Men du kom ju runt i alla fall, det är ju huvudsaken! Hoppas skadan inte blir värre bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s