HalvVasan 2012


Så då har jag gått i mål på HalvVasan 2012!

Vilken härlig känsla när jag åkte upp över den omtalade gångtunneln och bara hade en liten nerförsbacke kvar innan mål.

Jag hade jättebra vallat (tack än en gång Curt) – men spåren var riktigt usla stundtals. Solen gassade från en klarblå himmel och jag kan ju konstatera att jag hade för mycket kläder på  mig. Ylleunderställ under fodrade byxor och fodrad jacka är inte att rekommendera när solen skiner och det är ca +6 grader – bra att veta om jag ska åka nån mer gång 😉

Rent spontant känner jag att TjejVasan är ett mycket roligare lopp med mer stämning och där får man ju även medalj (!). HalvVasan var lite ”tråkigare” inte ens en liten kexchoklad eller banan när man gick i mål efter en sådan prestation.

Själva banan var helt OK, första 15 km gick förhållandevis lätt och bra – sedan var det ju ”bara” en TjejVasa kvar och då började spåren bli riktigt smetiga. I nerförsbackarna gick det inte att vila och njuta av farten utan där fick man parera eftersom det inte fanns några spår i slutet på backen. Det känns i ljumskar och insida lår idag att skidorna har gått mycket i sidled. Annars känns det väldigt bra i kroppen och jag hade inte den känslan när jag kom i mål heller att jag var helt slut – kanske ett bevis på att jag hade kunnat ta ut mig lite till?

Jag minns med fasa min första TjejVasa då jag var betydligt mer otränad än nu. Sista 5 km var outhärdliga – jag fick tala om för armar och ben att röra sig framåt…Så var inte alls känslan i år utan jag kunde njuta av hela loppet och hade en fin dag i spåret där vädret var strålande.

Nu ska jag ladda om med löpträning och cykelträning inför GöteborgsVarvet och HalvVättern som är mina nästa mål under 2012.

2 reaktioner till “HalvVasan 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s