Nike Blast – dag 1


Som tur var hade jag checkat in och fått min armband dagen innan så jag kunde gå raka vägen från hotellet och in i ingång 1 utan att behöva köa. Jätteskönt för det var verkligen iskallt ute.

Väl inne hade jag lite tid att bara gå runt och kika innan det var dags för den första klassen som var IntenSati med Patricia Moreno. Det var en klass som enligt beskrivningen var:

Träna för att vara förändringen. Den här högintensiva konditionsklassen tränar hjärta, kropp och sinne genom en kombination av kampsport, aerobics och yoga med upplyftande affirmationer. Väck din inre krigare och känn din kraft.

Jag tyckte att det var en lagom klass att börja morgonen med. Det gick ut på att man kopplade en rörelse till en affirmation som sedan byggdes på under passet. Exempel på affirmationer: Limitations are released, I am carefree, I am done complaining, I am now appreciating. Jag tror dock att jag skulle tycka att det var tjatigt i längden att träna detta och jag kom på mig själv att tänka någon gång att det kändes som ett väckelsemöte eller något sektliknande….men jag tycker att Patricia var en superbra och inspirerande instruktör.

Pass 2 var NTC Masterclass med Marie Purvis. NTC är en app till iPhone (som jag redan innan hade laddat ner) med jättebra – och jobbiga – träningsprogram för olika delar av kroppen och med olika svårightesgrad. NTC Masterclass var 1 timme cirkelträning och det var grymt jobbigt och ett högt tempo men inte någon klass som jag tyckte var superrolig.

Sedan var det dags för en föreläsning och det var Blueberry med Kristina Sunebrand. Jag hade kanske för höga förväntningar på den här föreläsningen för jag blev lite besviken. Det var lite torrt och tråkigt nästan som en lektion i skolan.

Lunch – långa köer till maten och långa köer till betalningen (med varm mat som blev kall). Det hade varit bra med fler öppna restauranger och att man kanske delade kö för mackor/ smoothies och mat. Plus för massor av sittplaster!

På eftermiddagen hade jag planerat in NTC Get Strong men jag hoppade den eftersom jag var rädd för att det skulle vara liknade den NTC klassen som jag redan hade gått på. Dessutom ville jag hellre gå på BodyCombat på eftermiddagen så jag tog en extra paus och satt på läktaren och åt och åt för jag var superhungrig. Samtidigt tittade jag på BodyStrikes – en klass som jag gärna hade provat på. Det såg jättejobbigt ut. Massor av benträning.

Näst sista passet för dagen var Global Yoga Play med Johanna Andersson. Ett helt annorlunda yogapass där jag kände mig lika smidig som en elefant i jämförelse med den supersmidiga, snygga, vältränade, roliga Johanna 😉 Det var Yoga på ett mer lekfullt sätt – men inte enklare för den skull…Nä det var riktigt tuffa övningar.

Dagens höjdpunkt var utan tvekan BodyCombat med Michael Steenhouwer och Fredrik Andersson. Vilket tryck och jäklar vad roligt det var. Visserligen har vi tuffa instruktörer ”hemma på AeroStep” men jag måste säga att de här killarna var snäppet tuffare 😉 Lite läskigt med golvet som rörde sig – jag blev nästan åksjuk….Men annars var det kanon.

För att sammanfatta första dagen så är jag supernöjd. Jag tror att jag hade valt skapligt rätt klasser och jag somnade väldigt snabbt på kvällen efter en god middag och ett glas vin samt lite godis. Höll mig med nöd och näppe vaken genom gladiatorerna 😉

Dagens sämsta: Köer upp och ner för den enda trappen samt köer till toaletterna (vissa toaletter var låsta…varför?)

Dagens bästa: BodyCombat – grymma instruktörer och underbar stämning

Dagens utmaning: Att våga sig upp och bli fotad för att få en skitsnygg t-shirt 😉

Dagens gladaste: Johanna Andersson – hur 17 kan man se så glad ut när man slår knut på kroppen?

2 reaktioner till “Nike Blast – dag 1

  1. Men JESSICA! Vi som är så tuffa på ASCO, skärp dig! 🙂 Nä, de där killarna är ju så mycket show så det är inte klokt. Helt underbara….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s