Mr Rabbit


20111229-111753.jpg
Igår gjorde jag soppan ”Mr Rabbit” ur Blueberry boken. Den blev fräsch och god. Smakade både sött, surt och starkt på samma gång. Jag gjorde aldrig toppingen som skulle ligga på men jag tror jag ska göra det nästa gång. Nästa gång mixar jag nog hela soppan också.

Recept:

2 msk kokosolja / 1 gul lök, hackad / 500 g morötter, skalade, hackade / 1 stor sötpotatis, skalad, hackad / 75-85 g ingefära, skalad, skivad, motsvarar 3-4 cm / 2 dl mangobitar, frysta eller färska / 1 liter lantbuljong / 2 tsk mineralsalt / några varv med pepparkvarnen / 2 dl havre- eller sojagrädde / 1 citron, saft och zest

Salladstopping:

2 dl riven morot / 0,5 hackat äpple / 1 citron, zest / 2 msk gojibär / 1 msk färsk rosmarin, hackad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s