Vilodag och bio


Igår blev det vilodag eftersom snabbvändan med mamma till Valbo för att köpa en mobil tog längre tid än beräknat och vi hade en bokad bio klockan 18.00 som jag inte ville missa.

Kanske kör dubbla pass idag eller inte…vi får se – jag överlever nog ändå 🙂

Filmen vi såg var den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor: The girl with the dragon tattoo.

Förväntningarna var stora och visst var filmen bra men jag tycker nog ändå att den svenska versionen är bättre/trovärdigare. Den amerikanska är mer påkostad men för mig förlorar den stort på att de inte ens kan hålla reda på årstiderna. Dels verkar det som om vi har iskall vinter nästan hela året och när det har varit vinter så blir det…höst? För att sedan bli superkort sommar utan sol och sedan väldigt grått och kallt. Dessutom var det iskallt i salongen så trots att jag hade min vinterjacka över mig så frös jag. Men det kanske skulle vara så för att förstärka känslan? Som en 4D-film 😉

Det var ju ganska länge sedan jag såg den svenska versionen så jag kanske ska ta och titta på den igen men min första känsla var iallafall att den svenska var bättre. Jag gillar dessutom Noomi Rapace och Michael Nyqvist bättre som Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist än Ronney Mara och Daniel Craig.

En sak till som jag störde mig på var att de pratade engelska med brytning – är det vara meningen att de ska vara svenskar som pratar engelska eller?

Dessutom känns det lite överdrivet att de gör värsta presentationerna i Mac på de mördade tjejerna. Har för mig att det är typ fax eller vanliga vita utskrifter i den svenska versionen och det räcker gott och väl.

Det är konstigt att jag hakade upp mig på sådana saker i filmen, för jag bryr mig aldrig någonsin om sådant annars. Jag sväljer allt med hull och hår och är så inne i handlingen så att jag märker inte sådana saker runt omkring som ”inte stämmer”. Jag gråter till och med till Lejonkungen för att jag är så ”inne i filmen”.

Jag kanske hade bestämt mig på förhand för att den svenska var bättre så att jag kollade med kritiska ögon…?

Nåväl det är skön avkoppling att gå på bio och jag vill även gå och se Sherlock Holmes 2, får se om det blir tid till det. På juldagen brukar vi gå på bio och i år är det Stig-Helmer som ska ses. Känns på förhand som en flopp men vi får väl se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s