Lucka 9 – den bästa julklappen att ge bort


Oj vad svårt!

Dels beror det ju på vilken ålder man riktar sig till och sedan vem det är…..Jag har ju tidigare skrivit ett  inlägg om att ge en gåva till Unicef istället för onödiga presenter. Det håller jag fortfarande fast vid att det är en bra idé om man ska ge en present till en vuxen som redan har det mesta….Det funkar inte så bra till barn 😉 Jag provade nämligen ett år att ge ett kort till våra barn på 250 kr vardera som de skulle skänka till valfri välgörenhetsorganisation för att de skulle förstå att alla inte har det lika bra som dem…Det blev ingen succé direkt.

Jag tycker att det nästan är hysteri runt jul och julklappar. Syskonbarnen (och även våra barn när de var mindre) får så många paket så att de tillslut inte har tid att titta på vad som finns inuti utan bara sliter upp. Men jag ska inte låta som en gammal surtant för det är även roligt att ge barn julklappar och se hur deras ögon lyser 🙂 Och jag älskar julen med allt som hör till -även om jag själv inte får julklappar 😉

Vi vuxna har börjat att lotta en person som man ska köpa en julklapp till för 150 kr. Vi gjorde så förra året och det var en bra idé. Då kan man lägga ner lite mer tanke bakom istället för att köpa något ”onödigt” bara för att slå in.

Annars tycker jag att en upplevlse är en bra present. Om jag ska önska mig något så önskar jag nästan alltid en upplevelse. En SPA-dag eller ett biobesök vill jag hellre ha än saker. Sedan är det ju inte priset som avgör om det är en bra present eller inte. Det är roligare att få något som man vet att personen har lagt ner lite tanke bakom.

Tonåringarna önskar sig bara pengar och det känns som att det är bästa presenten för dem. Då kan de handla vad de vill på rean istället.

Ja det blev ett långt och ostrukturerat inlägg men jag kan inte skriva ett enkelt svar på vad som är bästa julklappen…..


En konsertbiljett är en bra julklapp tycker jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s