FitnessFightens luddiga tävlingsregler


Jag hade inte tänkt att skriva om detta överhuvudtaget för jag vill inte framstå som missunnsam och dålig förlorare…och detta blir mitt enda inlägg i den här debatten för det är ju ingen idé att älta sådant man inte kan påverka…

Men efter att ha läst Partypinglas sammanställning så kan jag inte låta bli. Hon har gjort en sammanställning över alla finalisternas procentuella förbättring – och det var ju den procentuella förbättringen man skulle gå på när man valde ut finalisterna. Enligt hennes lista så har jag bättre procentuell förbättring än flera av finalisterna. 7 av finalisterna har sämre procentuell förbättring på vikten än mig. 6 st har sämre förbättring på midjemåttet än mig och 2 st har sämre på pulsen än mig. Och då vet jag att min syster hade bättre resultat än mig dessutom 😦

Jag skickade ett brev till FitnessFighten i helgen:

Hej!
Jag hade egentligen inte tänkt att skicka för jag vill inte verka som en missunnsam och dålig förlorare…Men jag undrar vad ni har gått efter när ni har valt ut oktobers finalister?
Jag trodde inte att jag skulle gå till final för jag tänkte att det finns nog många som har bättre resultat – därför funderar jag nu….För jag har faktiskt bättre resultat än vissa i finalen. Jag vet även att min syster har bättre resultat.
Vi skickade in våra bilder i tid – men jag såg på Facebook att ni skrivit att endast 50 st var med i tävlingen och hade skickat in sina bilder…Kan det stämma? Av flera hundra. Kan det ha blivit något fel så att ni inte har sett allas bilder?

Hoppas på svar

Fick ett svar:

Hej Jessica!
Så här svarade vi alla på facebook!
Det har inte blivit något fel:)

Så här går det till när vi väljer ut finalisterna i Fitnessfighten.

Vilka väljer ut finalisterna?
Björn, Jarkko och Betina.

Kriterier för att vara med i Fitnessfightens tävling:
Att man lagt upp alla sina för- och efterbilder, vikt, midjemått och vilopuls på ”Mina sidor”.

Hur många var kvalificerade?
50 st. var kvalificerade för tävlingen i oktober.

Vad tittar vi på när vi väljer ut finalisterna?
De kvalificerades vikt, midjemått och vilopuls (den procentuella förändringen) samt bilderna.

Kommentarer:
Våra ambitioner är vara så rättvisa som möjligt. Vi använder alla vår erfarenhet vi har (ca 60 år tillsammans) för att hitta de deltagare som fått bäst resultat utefter kriterierna.

Alla är inte intresserade av att tävla. Det är fullt möjligt att det finns deltagare med bättre resultat bland de ca 300 deltagare som har valt att inte vara med i tävlingen genom att inte lägga upp sina bilder och mått. För många är tävlingen inte det primära. Att klara av att äta nyttigare, träna kontinuerligt och att få ett hälsosammare liv är för de flesta en ”vinst” i sig.

Vi tycker det är synd att vissa använder ord såsom ”inte värda” eller andra negativa ord. Vi ser hellre att vi använder det här forumet till att peppa, stötta, ge råd och tips. Var hellre positiv så att vi alla tillsammans främjar bättre resultat!

/Björn, Jarkko & Betina

Jaha och inte blev jag klokare av detta….Det är bara att konstatera att FitnessFighten godtyckligt valde ut finalister och att flera hundra blev ”blåsta” på tävlingsmomentet. Jag är nöjd med mina resultat och jag är nöjd med kost- och träningsupplägg – för det fungerade bevisligen. MEN man ska inte gå ut med tävlingsregler som sedan inte gäller när det trots allt står fina priser på spel.

Kanske att det hjälpte mig lite extra att motivera mig till att absolut inte fuska med maten och att träna (nästan) varje dag när jag visste att det fanns fina priser att vinna. Hade finalisterna haft bättre resultat än mig så hade jag varit nöjd – nu är jag inte det och jag kommer inte att anmäla mig någon mer gång.

5 reaktioner till “FitnessFightens luddiga tävlingsregler

 1. Tack! Fick svar igen på mitt mail från FitnessFighten att man ser till helheten och inte bara till procentuell förbättring…
  Synd att det inte framkom ordentligt i reglerna. Ännu mer synd att det inte framkom att bilderna var så viktiga…då hade jag ju putat med magen ordentligt på förebilderna och dragit in den allt jag orkade på efterbilderna, spänt musklerna så att det såg ut som om jag hade bättre resultat och även sett till att ha en korrekt hållning….
  Ja, ja jag kommer inte att anmäla mig till deras ”tävling” mer men jag vet ju att konceptet fungerar om jag vill gå ner i vikt igen 🙂

 2. Men precis!

  Det är dessutom rätt galet att lägga merparten av vikten vid bilderna som är de enklaste att manipulera.
  Hade jag vetat att de spelade roll hade jag givetvis också sett till att utnyttja ljus, skuggor, hållning osv.
  Men men.
  Jag tror att bilderna blivit lite av en bortförklaring.
  För som det ser ut nu så har de ju valt ut finalister i stort sett utan resultat OCH med bilder utan större skillnad.

  Oavsett så fattar jag inte hur de tänkte när de valde ut några av Oktobers finalister och som det verkar är det inget de tänker ge sig på att förklara.

  Liksom du lär jag knappast ge dem en krona till och inte heller rekommendera dem vidare till andra.

 3. Lite surt…. Nu skickade jag varken in några före-bilder eller efter-bilder men för de som verkligen gjort det och vill tävla så är det synd att det verkar godtyckligt. Blä för det. Dessutom tyckte jag att själva röstningen är märklig, vore bättre om alla fick rösta en gång och inte mer, nu vinner den kandidat som har flest uthålliga vänner som röstar. De borde se över reglerna igen tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s