Vitaminer & Mineraler


Har hittat en jättebra sida som skriver om kost & hälsa Kostkoll.se. Den drivs av Zarah Öberg som verkar ha ett brinnande intresse för detta. Anledningen till att jag började att surfa runt och leta information om vitaminer & mineraler är mitt problem med sköldkörteln och när jag på flera sidor läste samma sak att vissa vitaminer & mineraler har en stor betydelse för sköldkörtelns produktion så blev jag intresserad.

Jag har även läst en del om att gluten orsakar  problem med vår kropp och jag har hittat en sida som skriver mycket om det. Om man läser den så ser det förvisso ut som att gluten är orsak till allt ”ont” så som gråa hår, sköldkörtelproblem, ADHD osv…man kanske inte kan skylla allt på gluten? Men jag tror att många människor lider av överkänslighet mot gluten utan att veta om det. Många av symptomen stämmer väl in på min mamma t ex.

Nu under FitnessFighten har jag nästan inte ätit gluten alls och min mage känns inte lika svälld som den brukar och jag känner mig mycket piggare. Det beror naturligtvis även på att jag äter mycket bättre än jag brukar och att jag tränar regelbundet. Men det skulle även kunna spela in att jag har undvikit gluten.

Jag kommer i fortsättningen att vara sparsam med gluten och jag tror att man kan vara olika känslig. Vissa är ju helt  intoleranta men jag tror att man även kan vara överkänslig.

Jag återkommer med lite information om vitaminer och mineraler som kan vara bra att tänka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s