God lördagsmorgon


Sitter med min morgongröt och har precis mätt och vägt för att ha lite koll de sista dagarna. Hittade även anteckningarna från första dagen där jag även mätte överarm och lår. Så hittills ser det ut såhär:

Mage: – 7 cm
Lår: -2 cm
Överarm: – 2cm
Vikt: – 4,5 kg

Tjoho! Och i dessa anteckningar så var midjemåttet samma som på FitnessFighten så då har jag nog inte haft det andra måttet som jag trodde…måste ha drömt…

Jag älskar min mage på morgonen – så platt – sen under dagen blir den lite bulligare…men helt klart en STOR förbättring på bara 30 dagar!

Läste på Jarkkos blogg att om man vill gå ner i vikt så bör man ligga på minus 500 kcal varje dag – med hjälp av träning.

Som ett exempel: Om du väger 65 kg, tränar ett pass där du bränner 400 kcal och har inte ett så aktivt jobb så är ditt energi behov denna dag cirka 2000 kcal:

– Om du äter 1500 kcal bränner du fett och går ner vikt

– Om du äter 2000 kcal håller du din vikt

– Om du äter 2500 kcal går du upp i vikt

Det låter logiskt.

Om du tar din vikt x 24 så får du fram vad du förbränner på en dag utan att göra något. Vill du behålla din vikt och inte träna så se till att inte äta fler kcal än detta.

Idag ska jag – förutom att träna – städa, och då menar jag storstäda. Bära tunga saker, rensa garderober, bränna skräp, göra iordning en ”åka-till-tippen” hög. Så idag bränner jag nog lite extra kalorier så här på slutet.

En reaktion till “God lördagsmorgon

  1. Bra jobbat syster yster 🙂 Själv firar jag mina framgångar med ett par blaskiga cidrar och smarrig Kinamat ikväll 🙂
    Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s