BodyPump vs FF


Jag har tränat några pass BodyPump istället för FitnessFighten-träningen för att jag trodde att jag skulle bränna fler kcal med BodyPump som jag upplever som jobbigare. I torsdags hade jag pulsklockan på mig och döm om min förvåning när jag såg att jag bara hade bränt 190 kcal på en timmes träning. (Om man nu kan lita på pulsklockans kaloriförbrukning).

Ett pass FF-träning bränner över 300 kcal iallafall.

Nu kan det ju bero på hur man tränar BodyPump men eftersom jag vet i förväg hur programmet är uppbyggt så passar jag mig lite för att slänga på allt för tunga vikter för då vet jag att jag absolut inte orkar alla repetitionerna. Nu ska jag ju självklart tala om att jag har märkt skillnad från första gången jag körde BodyPump till nu – jag orkar ju mer och mer men det var ändå förvånande att klockan bara visade 190 kcal.

Googlade lite på BodyPump för jag hade för mig att jag hört att man kan förbränna ganska mycket på en timme och då hittade jag den här sidan som har lite kritik mot BodyPumps marknadsföring. I den studien så visar man att kvinnor har en kaloriförbrukning under ett BodyPump pass på 214 +/- 26. Så då var det inte så konstigt att jag bara hade 190 då…

Idag sprang jag ett löppass på 4 km (24 min) och brände 184 kcal. Så har man inte så mycket tid och bara vill bränna kcal så är ju ett löppass att föredra. Med BodyPump får man ju såklart annan träning – man blir uthålligare i musklerna men det var inte det jag ville uppnå just under FitnessFighten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s