MååålVilken härlig känsla det var att springa i mål och veta att jag hade klarat att springa 2,1 mil! Trots krämpor de sista 3 km så kändes det jättebra. Jag hade aldrig en tanke på att bryta utan det var ett roligt och härligt lopp där jag gick ut lugnt från början och hade bästa känslan mellan 6-13 km sedan fick jag göra ett avbrott för en kisspaus och det gick några minuter i toakön…

Efter 13 km provade jag också att dricka sportdryck eftersom jag började bli stum i benen och det hjälpte faktiskt. Jag hade läst ett reportage på morgonen om en tjej som sprang förra året och som tuppade av efter ca 13 km efter att hon hade druckit sportdryck – eller ambulansmännen hade sagt att det kunde bero på det eftersom hjärtat kunde slå extra slag om man drack sportdryck….så när jag hade druckit min mugg så kände jag efter hela tiden och jag kollade på pulsklockan som en galning – men tack och lov så gick det bra. Jag drack sportdryck vid ett par stationer men sedan återgick jag till vatten.

Jag kände mig aldrig särskilt trött eller flåsig utan det var mina ben som tog stryk. De sista 3 km hade jag ont i knäna och jag kände att det var lika bra att fortsätta att jogga i lugn fart för om jag skulle gå så skulle jag nog inte komma igång igen…

På kvällen kunde jag nästan inte gå till restaurangen för jag var så stel och hade så ont i knäna. Jag får skylla mig själv eftersom jag har tränat så dåligt med löpning. Jag har sprungit max 6 km i sträck och det är ju en bit kortare än 21 km….Till nästa år då ska jag träna mer och då ska jag springa på 2 tim 😉

Jag är ändå supernöjd för mitt mål var 2:30 – och jag sprang på 2:19:47.

Sammanfattningsvis vill jag säga tt detta var det roligaste loppet som jag har sprungit! Det var publik runt hela banan som hejade på och det var bra stämning.

5 reaktioner till “Mååål

  1. Bra jobbat! Det ÄR ett härligt lopp med så mycket folk och musik runt hela banan. Vi har också anmält oss till nästa år och då jädrar ska jag också försöka mig på ett PB….

  2. Alltså 2:19 och inte sprungit längre än 6 km i sträck tidigare. Det är ju superbra lite mer träning och 2 timmarsvallen är spräckt nästa år. Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s