Styrketräning, Cirkelträning, Crossfit?


Det finns ju en uppsjö av olika träningsformer även inom styrketräning. Styrketräning tänker jag främst på ett gym med ”biffiga” killar, men styrketräning kan ju vara så mycket annat. På sidan Styrketräning för kvinnor har jag laddat ner och skrivit ut övningar med både Cirkelträning, BootCamp och CrossFit så nu har jag några fler övningar att välja på än i Perrelli-boken som jag kör efter nu.

Frågan är vad som är bäst? Att dela upp (splitta) träningen så att man jobbar med olika muskelgrupper olika dagar eller att man kör igenom kroppen de dagar man kör styrka? Det har jag ingen aning om – men jag läser vidare om det så kanske jag kommer fram till nåt 😉

Nu ska jag hasta iväg och köpa en liten julklapp för tomten kommer till kontoret på lunchen och vi ska äta tomtegröt & skinkmacka. MUMS!

Igår körde jag förresten styrka ur Perrelli-boken och före det sprang jag 30 min på löpbandet. Jag var så trött när jag skulle köra styrkan så jag vet inte vad…Förut har jag kört övningarna som en cirkel, alltså en övning i x antal repetitioner sedan nästa osv. och sedan börjat om från början. Nu körde jag en övning, kort vila, samma övning igen, kort vila, övningen igen. Musklerna hann alltså inte vila så länge – och det var skitjobbigt! Vet inte om det berodde på det eller att jag försöker att äta mindre kolhydrater. Kämpigt var det iallafall. Undrar också om man ska dela upp löpning/styrka – alltså köra dem olika dagar?

Mycket att fundera på….någon som har svaren? Välkommen att skriva det då 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s