Äpple eller Päron?


Ja inte frukterna då utan kroppsformen.
Har läst ett antal artiklar om de olika kroppsformerna och det är äppelformen som är den ”farligaste”. Äppelformade är tyvärr utrustade med det farliga bukfettet och det är också det som är svårast att bli av med. I våran släkt (jag, min mamma, mina systrar och min mormor när hon levde) är äppelformade – mer eller mindre….och både jag och min mamma har ganska smala armar och ben – och till det en äppelformad figur. Eller grodan boll om man tycker det….

Nu vill jag gärna bli av med mitt bukfett – inte bara för att det inte är särskilt vackert – utan för att det är farligt. Bukfettet ger ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Hur blir man då av med sitt bukfett?

Enligt Aftonbladet så är promenader bra för bukfettet, gärna i kombination med en diet. Enligt artikeln kan man frossa i kolhydrater – bara det är rätt sorts kolhydrater. T ex grönsaker, frukt, baljväxter och fullkorn.

Enligt iForm ska man äta:
* Enkelomättade fettsyror -Från till exempel nötter, avokado och oliver. Studier visar att de gör det lättare att få bort fettet i synnerhet från magen.

*Fet fisk – Innehåller omega-3fettsyror, D-vitamin och jod som stimulerar kroppen att bryta ner fettcellerna på magen.

*Mjölk, ost och ägg – Innehåller D-vitamin som hjälper till att frigöra och förbränna bukfettet.

*Frukt och grönt – Ju mer frukt och grönt du äter, desto smalare är du om midjan, det visar undersökningar.

*Magert kött – Proteinet i kött verkar på tre sätt: Det lösgör bukfettet, ökar förbränningen och mättar bra.

Lite liknande matråd och lite inne på det som jag har kommit på alldeles själv…att jag ska minska ner på det som jag tycker är allra godast: Bullar, Pasta, Nudlar och andra snabba kolhydrater. Istället ska jag försöka att få i mig mer protein och mer långsamma kolhydrater. Tänkte köra igång en rivstart efter nyår då jag ska äta helt utan kolhydrater i början för att sedan smyga in långsamma kolhydrater. För kolhydraterna behövs ju också som bränsle till kroppen men jag tror på en lagom fördelning av fett, kolhydrater och protein. Och då alltså långsamma kolhydrater.


PS. Det är inte min mage på bilden 😉

Bilden är lånad från Wikipedia

2 reaktioner till “Äpple eller Päron?

  1. Imponerad vilken koll du har! Jag har noll koll eller har väl helt enkelt inte brytt mig särskilt mycket. Just nu äter jag pepparkakor med ädelost, inte det nyttigaste det vet jag, men ack så gott!

  2. Ja det är ju supergott! Självklart måste man unna sig gott ibland också – annars blir väl livet bra tråkigt 😉 Man kan ju inte hålla på och räkna äppelskruttar :DSjälv ska jag snart prova Rocky Road som jag håller på och "geggar ihop"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s