Gift i juicer


Juice är ganska populärt i vår familj så det är med förskräckelse jag läser att i princip alla juicer innehåller gifter som är farliga för oss i en eller annan form.

Nu brukar ju tidningarna komma med skrämselrapporter då och då men jag tror faktiskt att vår kropp utsätts för så mycket gifter dagligen så det är bra att tänka sig för. Många bäckar små…

Jag läste dessutom en intervju med skådespelerskan Eva Röse där hon låtit kolla sin kropp innan, under och efter graviditeten. Svaren var skrämmande. Kroppen innehöll gifter från lång tid tillbaka (hennes kollega hade större mängder DDT eftersom han var född när det var verksamt – men även hon hade DDT i sin kropp….) gifter från plaster, schampo, hudkräm, kläder och annat som man inte tänker på. Gifterna hos Eva Röse minskade när hon ammade…så de gick direkt till bebisen 😦
Läs mer om filmen Underkastelsen med Eva Röse här

Så jag tror att man får i sig mer än man kan tro – och vill veta. Jag har alltid tänkt att det är så små mängder och att man kan äta lite av allt utan att ”nojja” för mycket – men nu tror jag att man måste börja fundera på vad för gifter man stoppar i sig – omedvetet.

Tillbaka till juicerna så innehåller 7 av 8 testade juicer det i Sverige förbjudna bekämpningsmedlet Carbendazim. Enligt Jordbruksverkets agronom Peter Bergkvist har medlet så pass allvarliga egenskaper att det inte borde få finnas. Det kopplas samman med både fosterskador och reproduktionsstörningar.
Enligt testet så är det bara Brämhults juice som inte innehåller detta ämne. Men då innehåller den juicen istället Imizalil: Ett mögelgift, som i mycket stora doser kan ge leverskador. Minskad kroppsvikt är en annan effekt.
Läs nyheten på arbetarbladet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s