Avokado och pumpakärnor


Träffade en bekant i stallet idag som har problem med sin sköldkörtel. Jag har ju också problem – en underfunktion. Hon berättade att en av hennes kompisar – som också haft problem (verkar vanligt det här…) börjat att äta pumpakärnor och att sköldkörteln då börjat fungera.

Jag stannade genast på Ica och köpte en påse – det blir mitt fredagsgodis 😉

Nu sitter jag och surfar och letar information om pumpakärnor. De är tydligen bra mot prostatabesvär också.

När man surfar kommer man ju ofta vidare och ifrån det ursprungliga ämnet så nu har jag avhandlat allt från pumpakärnor till tarmrening (låter otrevligt) samt att brist på vitamin B5 kan ge grått hår. Där kanske förklaringen till mina gråa hår finns. Vitamin B5 finns i fullkorn, baljväxter, torrjäst, vetekli, bananer, nötter, sirap, tomater och mjölk.

Avokado, bananer och nötter är ju gott så jag får se till att äta mer sånt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s