Midnattsloppet


Så var då mitt första Midnattslopp avklarat.
Det var fruktansvärt varmt och fuktigt men också ett roligt lopp med stämning efter hela vägen.

Tyvärr fick jag reda på att två löpare avlidit och det var fruktansvärt tragiskt. Mina tankar går till deras anhöriga.

Dagen började på folkracetävling när sonen körde, sedan åkte vi vidare mot Stockholm och checkade in på hotellet. När det var gjort gick vi till Stadium på Drottninggatan för att hämta tröjan och chipet. Redan där var det kö…

Påväg tillbaka till hotellet passade vi på att äta. Jag tog en supergod pasta med lax och räkor, ganska stark men det var bra för jag drack nog 4-5 stora glas med isvatten.

Tillbaka på hotellet lite slappande och tv-tittande för att sedan bege oss mot tunnelbanan och slutligen Zinkensdamm. Vi var inte ensamma om att åka tunnelbana om man säger så 😉 Överallt var det lysande gula t-shirtar så det var bara att följa strömmen….

Dumt nog tog jag ingen vattenflaska med mig för jag tyckte att jag hade druckit så mycket före…men redan innan start var jag supertörstig….

Tog plats i startled 4 och inväntade starten, blev lite sur på löpare från andra startgrupper som hoppade över staketet och smet in i tidigare startgrupper 😦

De första 6 km var väldigt lättlöpta även om jag nu tog det lite väl lugnt i början….Backen vid Sofia kyrka joggade jag första halvan men sedan passade jag på att gå den andra halvan för att spara på krafterna.

De sista km var lite jobbigare med både uppför och nerför – när det var ca 700 m kvar skymtade målet och jag ökade farten – lite för tidigt kände jag och var tvungen att slå av lite på farten innan mål..

Ljuvligt att få en banan, vatten och energybar och såklart en medalj.

Vissa fick inget vatten när de gick i mål för att muggarna var slut – tack och lov hörde inte jag till dem.

Sedan var det bara att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet och ta en härlig svalkande dusch!

….Och en härlig drink med massor av is och lime 😉

2 reaktioner till “Midnattsloppet

  1. Det är ju massor med proteiner och återhämtningsjox i drinkar med is och lime så det var ju ett bra val! 😉 Bra jobbat, nu slår du väl PB på Lidingö va?

  2. Ja det var väl det jag visste – att det var helt rätt av mig ;)Det borde gå att springa fortare på Lidingö – för det blir väl förhoppningsvis inte lika varmt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s